BAS Voetbal komt snel met uitgewerkt plan voor kunstgrasveld

Sport

BIDDINGHUIZEN - ,,Over 2 à 3 weken komt voetbalvereniging BAS met een uitgewerkt voorstel voor de aanleg van een kunstgrasveld. Daar gaan we met het bestuur van BAS over praten en daarna informeren we de gemeenteraad over vervolgstappen’’, zei sportwethouder Ton van Amerongen donderdag over het kunstgrasveld in Biddinghuizen.

SP-fractievoorzitter Jan den Boer ontpopt zich als een warm pleitbezorger voor het kunstgrasveld. Ook donderdagavond wees hij erop dat deze investering veel zinvoller is dan 8 ton voor een uitkijktoren in het Veluwemeer. ,,Dit is een vraag vanuit de bevolking’’, aldus Den Boer.

Gezondheidsrisico's

Bernd Rosing (VVD) had zijn twijfels, vooral vanwege de discussie over de gezondheidsrisico’s. Hij vroeg B en W aandacht te besteden aan de onderzoeken naar die risico’s voordat er voorstellen worden gedaan over een nieuw veld.

Jan den Boer was dat helemaal met de VVD eens: ,,Want niemand zit te wachten op een kunstgrasmat van verkeerde samenstelling. Kijk even welke korrel je erop gooit.’’

Wethouder Ton van Amerongen verwacht dat aan het eind van dit jaar de resultaten van het onderzoek naar de rubberkorrels is afgerond. Ook de branchevereniging die zich bezighoudt met autobanden gaat op verzoek van de gemeente onderzoek verrichten.

Video Ton van Amerongen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden