Afbeelding
©maartenheijenk.nl

40-jarige Drentse vereniging Thriënte gaat de 50 niet halen

Algemeen

DRONTEN - De Drentse Vereniging Thriënte viert op zaterdag 26 november haar veertig-jarig bestaan. Leden, genodigden en zusterverenigingen komen die avond om 20 uur bij elkaar in kerkcentrum Open Hof.

Thriënte probeert de band van Drenten die in Flevoland wonen te versterken: zowel onderling als ten opzichte van de bewoners van Drenthe.

Ledental loopt terug

Voorzitter Roelf Raterink vindt het 40-jarig bestaan een behoorlijke mijlpaal: ,,Want het vijftig-jarige bestaan zal de vereniging in de huidige vorm niet halen, vrezen wij. Het ledental loopt sterk terug, veelal door het overlijden van onze leden. De gemiddelde leeftijd is ruim 70 jaar.’’

Mede door die hoge leeftijd worden de avonden steeds slechter bezocht. Door de terugloop wordt het ook financieel lastig. ,,Wij bakken nu nog gedurende drie avonden zo’n 15.000 knieperties, waar we onze kas mee op peil kunnen houden, maar hoe lang nog?’’

Gezien dat sombere toekomstperspectief wil de vereniging uitgebreid stil staan bij het jubileum. De club hoopt op veel belangstelling voor deze avond.