De klussenmiddag van de studentenvereniging.
De klussenmiddag van de studentenvereniging. USRA

Eén middagje klussen en de politiek in Dronten is vol lof over Aeres-studenten

Algemeen

DRONTEN - Het ene moment word je weggezet als notoire overlastveroorzaker. Twee maanden later krijg je opeens alleen maar lof toegezwaaid. Studentenvereniging USRA draaide de beeldvorming de afgelopen periode 180 graden om. En het enige dat de studenten daarvoor hoefden te doen was één middagje klussen in de tuinen van studentenhuizen.

De problemen rond de studentenhuisvesting stonden de afgelopen periode nadrukkelijk in de belangstelling. De gemeente had een vormfout gemaakt bij het vaststellen van bestemmingsplannen en is daardoor beperkt in haar mogelijkheden bij het aanpakken van overlast.

Agrarisch studentendorp

GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast riep twee maanden geleden dat studentenhuizen binnen 5 jaar moeten verdwijnen uit de woonwijken. Donderdag zei hij bij de begrotingsbehandeling: ,,Wij zijn een agrarisch studentendorp en daar zijn we trots op. Maar je zult maar inwoner zijn, naast een studentenhuis wonen en al jarenlang overlast ondervinden. Hoe reageer je daarop als overheid? Wat GroenLinks betreft niet zoals het college de afgelopen maanden.’’

Het gemeentebestuur heeft omwonenden de afgelopen periode weinig hoop gegeven op verbetering. Vermast had meer waardering voor de reactie van studentenvereniging USRA: ,,Zij werken aan draagvlak door het oplossen van probleemsituaties en het aanpakken van tuinen. Hulde!’’

Heel positief

,,Daar willen wij ons bij aansluiten. Heel positief wat studentenvereniging daar heeft gedaan’’, vulde Bernd Rosing (VVD) aan. Ook wethouder Dirk Minne Vis stak de loftrompet over USRA.

,,Wij gaan de overlast aanpakken met de middelen die nu voorhanden zijn’’, kondigde de wethouder aan, ,,En we zien reikhalzend uit naar nieuwe wet, die de overheid meer mogelijkheden geeft bij het tegengaan burenoverlast’’, aldus de wethouder.

Dossier studentenhuisvesting

Urk
Wat is er dinsdag te doen? Alzheimer, Urk, Odd Fellows, Dorpsbelangen Swifterbant 1 uur geleden
Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 2 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 23 uur geleden