Afbeelding
Speelgoedbank

PvdA wil plan van aanpak voor kinderen die in Dronten in armoede opgroeien

Algemeen

DRONTEN - De PvdA constateert dat er in Dronten veel kinderen opgroeien in armoede. Fractievoorzitter Suzanne Stoop wijst erop dat met name het onderwijs ouders voor financiële keuzes plaatst, die eigenlijk geen echte keuzes zijn. Zij pleit voor een plan van aanpak.

Met name VVD’er Bernd Rosing vroeg zich af of de situatie in Dronten echt zo hemeltergend is. Hij daagde mevrouw Stoop uit om met cijfers te komen: ,,Want als er echt wat aan de hand is, willen wij er graag in meedenken. Als mensen er buiten vallen, moeten we eens zien of we daar een oplossing voor kunnen vinden.’’

800 kinderen

Suzanne Stoop constateert dat het bij de Speelgoedbank en Voedselbank om grote aantallen mensen gaat. Zij haalde aan dat landelijk 400.000 kinderen in armoede opgroeien en dat een wethouder in Dronten ooit het aantal van 800 kinderen heeft genoemd.

Wethouder Peter van Bergen zei in een reactie dat kinderen één van de speerpunten vormen in het armoedebeleid van de gemeente Dronten. Tot concrete toezeggingen wist de PvdA-fractievoorzitter de meerderheid van de raad nog niet te verleiden.