Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Swift ā€™64 heeft het eindelijk voor elkaar: het winnen van een topduel

Sport

SWIFTERBANT ā€“ Florijn Diepstraten kopt Swift ā€™64 zaterdag al na drie minuten op voorsprong en dat is de opmaat voor wat uiteindelijk een mooie middag wordt. De vierdeklasser wint namelijk de topper tegen Zwolsche Boys met 3-0.

De snelle openingstreffer laat direct zien wat Swift zaterdag van plan is. Het heeft geen zin om weer van een concurrent te verliezen, dat geneuzel moet nou maar eens afgelopen zijn. In een speciaal bedachte 5-3-2 knalt de thuisploeg erop en daar heeft Zwolsche Boys in het complete duel geen enkel antwoord op.

ā€œIk vond het geen makkelijke middag, maar we hebben het wel goed gedaan. Ik geloof dat zij nul kansen hebben gehadā€, stelt Swift-trainer Patrick Posthuma, die zijn ploeg in de tweede helft het verschil verder uit ziet breiden. Door een geinige variant wordt het via Bas van Spronsen 2-0 en een strafschop van Mark Veldman maakt het feest compleet.

Blije Posthuma

Posthuma is blij dat zijn ploeg eindelijk een topduel heeft gewonnen. Vorig jaar lukte dat namelijk niet en ook dit jaar werd er al verloren van Reaal Dronten. ā€œDat hoort ook bij ons proces van verbeteren. We wilden van een concurrent winnen en dat is gelukt.ā€

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden