Esther Lammerts met Zero.
Esther Lammerts met Zero. Flevoruiters

Ben van der Weijden wint goud met D-pony Kantje’s Zalza in Wezep

Sport

DRONTEN - Ben van der Weijden won zaterdag in Wezep met zijn D-pony Kantje’s Zalza de eerste prijs in de klasse M, categorie DE. Ben is lid van de Flevoruiters uit Dronten.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd bij de Heuvelruiters in Wezep de eerste selectiewedstrijd springen voor pony’s gehouden. Babette Hanse mocht daar met haar B-pony Snoopy de spits afbijten. In het klassieke parcours reden zij met 69,5 punten stijlpunten bij elkaar en dat was in een foutloos parcours goed voor de tweede prijs. In het progressief parcours gingen Babette en Snoopy er voor en met 36 punten in een snelle tijd wonnen ze de eerste prijs.

Zus Maud bleef met haar D-pony Country’s Boy foutloos in de klasse L. In de barrage sprongen Maud en Country’s Boy in een snelle tijd naar de tweede prijs.

?Tereza Israel deed in Wezep met twee pony’s mee en met beide pony’s won zij prijzen. Met de B-pony Shamrocklake Dark Girl won ze in de klasse B een derde prijs en met de D-pony De Mensinghe’s Juliaantje won Tereza in de klasse B de negende prijs.

?In het progressief parcours klasse L in de categorie ABC won Kim Schinkel met haar C-pony Fabiola de tweede prijs. Ook de zussen Naber deden goede zaken in Wezep. Voor Jantien en haar C-pony Casper was er in de klasse B een tweede prijs. Leida en haar D-pony Xam wonnen in de klasse L een vierde en een derde prijs in Wezep.?

Esther Lammerts

Esther Lammerts ging vrijdag met haar D-pony Zero springen voor de Twente Cup. Deze keer werd er gesprongen in Rijssen. In een foutloos basisparcours gevolgd door een snelle barrage wonnen zij de eerste prijs. Dit leverde een mooi deken en een startbewijs voor de have finale op.

Op zaterdag was de halve finale Esther en Zero hadden er weer zin in en sprongen foutloos, gevolgd door een snelle foutloze barrage. Dit was goed voor een deken, een fotoshoot en een startbewijs voor de finale op 12 november in Saasveld.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 5 november in Wezep
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 2de en 1ste prijs
Jantien Naber - C-pony Casper - springen klasse B - 2de prijs
Tereza Israel - B-pony Shamrocklake Dark Girl - springen klasse B - 3de prijs
Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - springen klasse B - 9de prijs
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - D-pony Country’s Boy - springen klasse L - 2de prijs
Leida Naber - D-pony Xam - springen klasse L - 4de en 3de prijs
Ben van der Weijden - D-pony Country’s Boy - springen klasse M - 1ste prijs

Wedstrijd op vrijdag 4 en zaterdag 5 november in Rijssen
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse L - 1ste prijs en een startbewijs voor de finale van de Twente Cup