Zwembad Overboord
Zwembad Overboord ©maartenheijenk.nl

Nieuwe overdekt zwembad in Dronten kost 7,6 miljoen en moet begin 2020 klaar zijn

Sport

DRONTEN - Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat, moet het nieuwe overdekte zwembad in Dronten in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd. De raad wordt gevraagd om hiervoor bijna 7,6 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Dit voorjaar werd besloten het nieuwe zwembad te bouwen achter het huidige zwembad Overboord. Inmiddels is een onderzoek naar de mogelijkheden afgerond en vragen B en W de gemeenteraad om te starten met de voorbereidingen voor een ‘nieuw compact zwembad’.

Geheim rapport

Het gemeentebestuur heeft wel een persbericht uit doen gaan over het nieuwe zwembad, maar wenst het rapport over het zwembad nog niet openbaar te maken. ,,Dat is nu nog te vroeg'', aldus een woordvoerder, ,,Het college wil het rapport pas vrijgeven als de gemeenteraad is geïnformeerd.''

Sloop van het huidige bad

,,Naar verwachting wordt het zwembad in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd’’, aldus het persbericht, ,,Vervolgens vindt na de opening van het nieuwe zwembad sloop van het oude zwembad met bijgebouwen plaats en wordt de omgeving opnieuw ingericht.’’

Voor de realisatie van het nieuwe zwembad vraagt het college aan de raad om 7.582.000 euro. B en W overwegen de nieuwbouw europees aan te besteden.

Zwembad Biddinghuizen