De aansluiting van de Hanzeweg op de N50 bij Kampen.
De aansluiting van de Hanzeweg op de N50 bij Kampen. ©maartenheijenk.nl

Wethouder roept gemeenteraad Dronten op tot motie over de N50

Algemeen

DRONTEN - Wethouder Nico Verlaan heeft de gemeenteraad vanavond opgeroepen om een motie aan te nemen over de verbetering van de N50 tussen Kampen en Zwolle. ,,Als de gemeenteraad van Dronten het belang erkent en haar verantwoordelijkheid neemt, zou dat ons college bijzonder steunen’’, aldus de wethouder.

Verlaan deed zijn uitspraken in antwoord op vragen van de ChristenUnie. ,,Het belang van deze weg is ook voor Dronten groot’’, constateerde deze fractie. De ChristenUnie wilde weten of de gemeente Dronten al signalen over dit verkeersknelpunt heeft afgegeven richting Den Haag.

Veel gesprekken

Verlaan vertelde dat er veel momenteel gesproken wordt over het belang van de weg, vooral na het ernstige ongeval van vorige week. ,,Morgen om twaalf uur is er spoedoverleg om te kijken hoe we dit onderwerp hoger op de agenda’s kunnen krijgen in Overijssel en Flevoland.’’ Daarbij wordt volgens de wethouder ook het knelpunt Roggebot besproken.

Hij wees erop dat er al extra geld beschikbaar wordt gesteld om de Passage Dronten op tijd af te krijgen. Het liefst ziet hij de hele verbinding Alkmaar - Dronten - Zwolle als autosnelweg gerealiseerd. ,,Maar dat is voorlopig een droom.’’