Afbeelding

Petitie N50

Algemeen

Rijdt u regelmatig over de N50, nabij Kampen? Lees dan dit bericht! Onder het motto: N50: genoeg is genoeg is Gemeente Belang Kampen een petitie gestart om de N50 veiliger te maken.

Gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel heeft al eerder aangegeven dat de provincie 5 miljoen euro beschikbaar heeft om het verbreden van het wegvak N50 Kampen – Kampen Zuid naar 2x2 rijstrokenweg van 100 km/uur mogelijk te maken. Het wachten is op de overheid die ook 5 miljoen heeft toegezegd.

Onlangs vond er weer een ernstig ongeval plaats waarbij een 18 jarige vrouw zwaar gewond raakte. Dat was voor GBK de druppel.

Als reguliere politieke partijen het schijnbaar niet voor elkaar kunnen om de minister in beweging te krijgen dan probeert GBK dat. Wij zijn nl. van mening dat de provincie Overijssel in actie moet komen m.b.t. genoemd traject van de N50 en dat het wachten op de overheid onacceptabel is.

Daarom wil GBK middels deze petitie de provincie Overijssel in beweging zetten om voor het verbreden van het wegvak N50 Kampen – Kampen Zuid naar 2x2 rijstrokenweg van 100 km/uur het totale bedrag à 10 miljoen beschikbaar te stellen en om die werkzaamheden zo snel mogelijk uit te laten voeren. Van uitstel kan/mag volgens GBK geen sprake meer zijn, zeker als je je bedenkt dat je het hebt over 1% van de totale begroting van € 496,3 miljoen van de provincie.

De petitie is te vinden via de link: petitie24.nl/s773.