Janet Turkstra (links).
Janet Turkstra (links). ©maartenheijenk.nl

Mevrouw Prijs zoekt via Vraagelkaar gezelschap voor naar het museum

Algemeen

DRONTEN - Janny Prijs woont in Dronten en wil graag af en toe samen met iemand anders naar een museum. ,,Want alleen doe je dat niet’’, weet ze. Donderdag was ze bij het Vraagelkaar Café en stelde ze haar vraag aan Janet Turkstra. De initiatiefneemster van Vraagelkaar rende zich meteen de benen uit haar lijf.

Vraagelkaar verzamelt vragen, bijvoorbeeld van ouderen, en probeert vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Regelmatig zijn er bijeenkomsten, zoals donderdag in De Meerpaal: voor de gezelligheid, voor het volgen van workshops en voor het stellen van vragen.

Het komt er niet van

Mevrouw Prijs heeft zo’n vraag. ,,Ik het leuk vinden om samen met anderen naar een museum te gaan. Ik ga graag naar musea, maar de laatste tijd komt het er niet van. Ja, als ik bij familie in Den Haag of Voorburg ben, dan gaan we altijd wel ergens naartoe. Maar hier niet.’’

Als Janny Prijs haar vraag in De Meerpaal aan Janet Turstra stelt, rent de organisator van de middag meteen naar de microfoon. ,,Er is hier al wel een groepje dat regelmatig naar een museum gaat, maar die doen dat al jaren met elkaar’’, weet mevrouw Prijs inmiddels.

28 jaar in Dronten

Toen de man van mevrouw Prijs met pensioen ging, woonden ze in Friesland en wilden ze dichter bij de familie zijn. Ze herinnerden zich hoe ze ooit, in 1962, waren verdwaald en een hele avond hadden rondgedoold in wat nu Dronten is. ,,Toen mijn man met pensioen ging zijn we hier weer eens gaan kijken en vonden we het best aangenaam.’’ Inmiddels woont ze hier al 28 jaar met veel plezier.

Donderdag is ze voor ’t eerst bij een Vraagelkaar Café. ,,Het is vriendelijk en open en er zijn leuke mensen om mee te praten’’, ervaart ze, ,,Ik ben zojuist in het verwencafé geweest en daar zijn mijn handen gemasseerd door echt een heel lief meisje. We hebben een leuk gesprek gehad.’’

Naar het theater

Eigenlijk heeft ze nog een tweede vraag. Ze is op zoek naar iemand om samen mee naar het theater te gaan. Die vraag heeft ze echter nog niet ‘officieel’ gesteld aan Janet Turkstra, omdat ze in het theater in Dronten niet vindt wat ze zoekt.

Het aanbod van De Meerpaal is in haar ogen te veel op de jeugd afgestemd. ,,Ik vind Paul de Munnik best leuk, maar ik vind een mooi toneelstuk toch prettiger. Dat heeft met je leeftijd te maken.’’

Via de website

Daarom beperkt ze haar zoektocht voorlopig tot iemand waarmee ze naar een museum kan. Tijdens de middag in De Meerpaal levert de vraag donderdag nog geen antwoord op, maar Janet gaat het via de website van Vraagelkaar alsnog proberen.

,,Ik ben benieuwd wat het oplevert. We zullen zien’’, reageert mevrouw Prijs, ,,Ik rij nog auto, dus dat is het probleem niet.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden