Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Doelpunt Stefan Tolhoek helpt BAS aan een overwinning

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op Stroe. De ploegen gaven elkaar in Biddinghuizen weinig toe, maar BAS-captain Stefan Tolhoek wist toch het verschil te maken. Hij maakte de enige en dus winnende treffer: 1-0.

Het verschil op de ranglijst betrof vooraf slechts één punt en dat was op het veld wel te zien. BAS en Stroe hadden het lastig met elkaar en daardoor ontstond er een aardig schaakspel. Kansen waren in de eerste helft amper, maar scoren lukte BAS wel. Na dik een half uur kon Karst van Dijk de bal voor het doel brengen en hij zag dat Stefan Tolhoek er klaar voor stond om af te ronden.

Tolhoek op de lat

Na de onderbreking kreeg BAS voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar dat lukte niet. Tolhoek raakte de lat, schoot de bal nog een keer in het zijnet en ook invaller Bret Eijkelboom kon niet scoren. In de slotfase kreeg Stroe nog een aardige mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar Karst van Dijk haalde een inzet van de lijn.

Door de zege is BAS gestegen naar een achtste positie. Over twee weken wacht voor de Biddinghuizense formatie een uitduel bij koploper TOV.