Gert Buchner (archieffoto)

Zaalvoetballers ASVD in de allerlaatste seconde kopje onder tegen koploper

DRONTEN - Het ging gisteravond in de allerlaatste seconde mis voor de zaalvoetballers van ASVD. Koploper ZVV Ede schoot in sporthal ’t Dok één tel voor het eindsignaal de 2-3 binnen. ,,Een erg zuur verlies’’, concludeerden de Drontenaren.

Door alle blessures had ASVD moeite om een team op de been te brengen en er waren twee spelers van het tweede team nodig om nog twee wissels te hebben. De 0-1 achterstand was dan ook geen verrassing. Toch scoorde Nick Willems drie minuten later uit een vrije trap de gelijkmaker.

Druk zetten

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten en kwam Ede weer op voorsprong. ASVD ging wat druk zetten en dat leidde tot kansen voor Pieter Zuidema (te zacht schot) en Sander Zuidema (in het zijnet).

UIt een assist van Sander Zuidema schoot Erik de Weerd de bal negen minuten voor tijd keihard tegen de touwen 2-2. Met lange ballen op Mark Benning probeerde de thuisploeg daarna iets te forceren, maar uiteindelijk ging het dus toch nog mis.