De samenwerkende koren uit Swifterbant.
De samenwerkende koren uit Swifterbant. www.sansfotografie.com

Twee koren uit Swifterbant werken samen bij cabaretvoorstelling in De Meerpaal

Swifterbant

SWIFTERBANT - Twee koren uit Swifterbant zijn een samenwerking aangegaan. De Swifter Smarties en Alliance treden op zaterdag 10 december om 20.30 uur gezamenlijk op in De Meerpaal. Zij vormen die avond het achtergrondkoor bij de voorstelling van cabaretier en zanger Ernest Beuving.

De Swifter Smarties worden regelmatig gevraagd voor bijzondere projecten. De vraag om op te treden met Ernest Beuving was zo’n project. ,,Een fantastische uitdaging, maar geen eenvoudige klus. Er moet namelijk vierstemmig gezongen worden’’, aldus Marina Lancée van het koor.

Alliance

Omdat niet alle ‘smarties’ in de gelegenheid waren om mee te doen, werd er ondersteuning gevraagd van een ander koor uit Swifterbant. Alliance bestaat al zestien jaar. Het is van oorsprong een kerkelijk koor, maar zij staan ook open voor aparte projecten. Zo schitterden ze kortgeleden nog met een optreden op Schokland.

Onder leiding van de nieuwe dirigent Marian de Waal en Beatrix Boersma, de vervangende dirigent van de Swifter Smarties, ontstond er een samenwerking die resulteerde in een 64-koppig koor. ,,De Swifter Alliantie gaat Swifterbant op 10 december op een heel bijzondere manier op de kaart zetten’’, verwacht Marian Lancée.??

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden