Thamar Lambregtse (links) in München.
Thamar Lambregtse (links) in München.

Thamar Lambregtse uit Dronten gaat naar Euro Skills in Gotenburg

Algemeen

DRONTEN - Thamar Lambregtse uit Dronten vertegenwoordigt ons land tijdens Euro Skills: het ‘EK voor beroepen' dat wordt gehouden van 1 tot en met 3 december. Thamar maakt deel uit van een team met 39 talentvolle Nederlandse jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Thamar leert bij het Deltion College in Zwolle en werkt bij Albert Heijn. Ze heeft op haar school meegedaan aan een wedstrijd, waarbij MBO’ers de kans kregen om te laten zien dat zij de beste zijn in hun vakgebied.

De studente Internationaal Ondernemen eindigde als eerste op haar eigen school en won vervolgens ook de landelijke finale in de RAI. Daardoor mag ze nu naar de Europese kampioenschappen in Zweden.

500 deelnemers

In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Er worden door de organisatie 40.000 bezoekers verwacht tijdens de drie wedstrijddagen.

Eerder dit jaar maakte Thamar Lambregtse samen met onder anderen koning Willem-Alexander en Máxima deel uit van een handelsmissie naar München. Ook die trip had ze verdiend als winnares van een Skills-wedstrijd.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden