Werklozen uit de bouw komen het vaakst aan het werk. De foto is gemaakt bij de eerste paal van Fresh-Care in Dronten.
Werklozen uit de bouw komen het vaakst aan het werk. De foto is gemaakt bij de eerste paal van Fresh-Care in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Aantal WW-uitkeringen daalt in Flevoland, maar stijgt in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Over de hele provincie Flevoland is het aantal WW-uitkeringen in de maand oktober met 106 gedaald. De gemeente Dronten volgde die tendens niet: hier steeg het aantal van 998 naar 1.000 (een toename van 0,2%).

Persbericht UWV

,,Ook in de maand oktober 2016 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Flevoland gedaald. In geheel Nederland waren er eind oktober 4.700 uitkeringen minder dan een maand eerder. Voor de provincie Flevoland waren dit 106 uitkeringen minder. In Flevoland daalde het aantal lopende WW-uitkeringen met 0,9%, terwijl de landelijke afname hoger uitkwam op 1,1%.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal lopende WW-uitkeringen bedraagt in oktober 2016 11.073 voor de provincie Flevoland. Dit zijn 106 uitkeringen minder dan in september 2016. In de gemeenten Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Urk daalde het aantal WW-uitkeringen in oktober. In Dronten en Zeewolde was er in oktober juist sprake van een toename van het aantal uitkeringen.

De daling van het aantal WW-uitkeringen was in de gemeente Urk relatief het grootst (-2,5%). In absolute aantallen was de daling van de uitkeringen in de gemeente Almere het grootst (-56).

Achtste maand op rij

De daling van de WW in oktober betekent de achtste maand op rij waarin het aantal WW-uitkeringen in Flevoland daalt. In de afgelopen maanden nam in alle sectoren in Flevoland het aantal nieuwe WW-uitkeringen af. De grootste afname kwam in de sectoren financiële en zakelijke diensten, uitzendbedrijven en in de gezondheidszorg voor.

In de sector zorg & welzijn en handel vielen vooral begin dit jaar veel ontslagen door faillissementen in het grootwinkelbedrijf en in de thuiszorg. Daarna nam het beroep op nieuwe WW-uitkeringen in deze sectoren af.

Meer kans op werk

Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen om vanuit de WW weer aan de slag te komen toe. Tweederde van de werklozen in de WW verruilt binnen één jaar de uitkering voor een baan.

De verschillen per sector zijn echter groot. Werklozen uit de bouw, landbouw en uitzendkrachten komen het vaakst aan het werk, terwijl werklozen uit de financiële sector en het openbaar bestuur moeilijker werk vinden. Dit staat in het rapport Kansrijk uit de WW van UWV.’’

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden