De aankomst van Sinterklaas
De aankomst van Sinterklaas ©maartenheijenk.nl

STADronten is blij met het verloop van de Sinterklaasintocht

Algemeen

DRONTEN - De Stichting Activiteiten Dronten (STADronten) is blij met het verloop van de Sinterklaasintocht van gistermiddag: ,,Wij kijken terug op een geslaagde intocht. Met dank aan alle sponsoren en vele vrijwilligers.’’

Persbericht STADronten:

,,Op 19 november kwam Sinterklaas in Dronten aan met zijn pieten. Dat was om 13:00 uur op het Meerpaalplein.

Het thema was deze keer zorg. Vooraf traden de Dokter en de Verpleegster op, die de kinderen hier volop in betrokken. Sinterklaas kwam aan in een ambulance. Hij kwam net van de zieke pieten in het ziekenhuis.

Onder de muzikale begeleiding van de pietenband ‘Pedroband El Jubal’ vertrok Sinterklaas daarna naar het stadscentrum Suydersee. De pietenband speelde een act op het Havenplein. Sint en pieten namen alle tijd voor de kinderen.

Spelletjes

Op de Kop van het Ruim was er een prachtig samenspel tussen pieten en pietenband waarbij de kinderen aan spelletjes mee konden doen.

De sleutel van de Pietenziekenboeg werd door Marco Schepel van Stadscentrum Suydersee overhandigd aan Sinterklaas. De pietenziekenboeg is dit jaar gevestigd aan De Redepassage 22. Er werd flink uitgepakt met heerlijke pepernoten, vrolijke muziek, tientallen Pieten en een swingend programma.

Pietenparcours

Voor de actieve kinderen was er vanaf 13 uur in de Meerpaal een pietenparcours uitgezet met heel veel leuke spelletjes en andere opdrachten zoals bootje varen, dakrand lopen en dak klimmen. Alle kinderen t/m 12 jaar konden meedoen en onder begeleiding van de Flevoscouts hun Pietendiploma halen.

Voor de kinderen die van dansen houden, waren er daarnaast ook nog dansworkshops waar door tientallen kinderen gebruik van werd gemaakt.

Theatervoorstelling

De theatervoorstelling werd uitgevoerd door de Pieten. Iedereen kon genieten van de speciale voorstelling ‘Pietenziekenhuis’. Daarna werd het Grote Sinterklaasfeest afgerond

STADronten kijkt terug op een geslaagde intocht. Met dank aan alle sponsoren en vele vrijwilligers.’’

Foto's Sinterklaasintocht

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden