Afbeelding
©maartenheijenk.nl

OFW biedt vrijkomende huurwoningen vanaf eind deze maand aan via de website

Algemeen

DRONTEN - Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wijzigt op 28 november haar manier van woningen aanbieden. ,,Woningzoekenden kunnen dan zelf actief zoeken naar een passende woning. En reageren op een breder woningaanbod’’, aldus OFW.

Tot nu toe konden woningzoekenden zich bij OFW voor maximaal acht opties inschrijven. Omdat dit systeem niet meer past in de huidige wetgeving en het voor de woningcorporatie nogal tijdrovend is, heeft OFW gekozen voor een ander systeem.

Via de website

Woningen worden vanaf 28 november aangeboden via de website. Woningzoekenden kunnen kijken welke woningen er beschikbaar zijn. Online kan er, binnen een week, worden gereageerd als er interesse voor een woning is.

De woning wordt aangeboden aan de woningzoekende die het langst ingeschreven staat en die voldoet aan de voorwaarden. ,,Uiteraard houden woningzoekenden die al stonden ingeschreven hun reeds opgebouwde rechten’’, benadrukt OFW.

Tijdelijk niet inschrijven

Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem kunnen woningzoekenden zich tijdelijk niet inschrijven en geen gegevens inzien op de website. ,,We blijven deze periode nog wel steeds woningen aanbieden en verhuren’’, meldt de corporatie.

Aandacht voor digibeten