Albert Bleijenberg (GroenLinks)
Albert Bleijenberg (GroenLinks) © Eelco Lindhout

GroenLinks zet vraagtekens bij kosten gehandicaptenparkeerkaart

Gemeente

DRONTEN - Albert Bleijenberg (GroenLinks) vraagt zich af waarom inwoners van de gemeente Dronten moeten betalen voor een gehandicaptenparkeerkaart, terwijl mensen zonder beperking hun auto gratis mogen parkeren.

Bleijenberg vraagt zich echter af of de communicatie over de kosten wel voor iedereen begrijpelijk zijn. Volgens het GroenLinks-raadslid wordt de suggestie gewerkt dat er bij aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart 79 euro moet worden betaald en vervolgens € 10,55 per jaar. Dat laatste bedrag moet echter vijf jaar vooruit worden betaald.

Wethouder Ton van Amerongen moest erkennen dat de gemeente niet duidelijk uitlegt wat de kosten zijn. Hij kondigde aan dat de communicatie in 2018 verbeterd wordt: ,,Want het moet helder zijn wat de burger krijgt, wat hij moet betalen en op welke moment.’’

Discussie over leges

Het GroenLinks-raadslid beseft dat de kosten van de leges in het verleden door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Bleijnberg kondigde echter aan dat zijn partij volgend jaar een discussie over de leges wil.