Afbeelding
©maartenheijenk.nl

CDA Dronten verdenkt penningmeester van verduistering en doet aangifte

Algemeen

DRONTEN - Het afdelingsbestuur van het CDA Dronten heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan van een vermoeden van verduistering door de penningmeester. De politie verricht nader onderzoek.

Afdelingsvoorzitter Hans Bosvelt meldt het nieuws vanavond in een persbericht. Op de website van het CDA Dronten is de naam van de penningmeester inmiddels vervangen door die van waarnemend penningmeester Wilfried Groot Koerkamp.

Geen commentaar

De voormalige penningmeester had vanavond om half twaalf nog geen kennis genomen van het perscommuniqué. ,,Dat lijkt me een heel duidelijk persbericht'', reageert hij, nadat het bericht aan hem is voorgelezen. Gevraagd naar een reactie zegt hij: ,,Ik heb er op dit moment geen commentaar op.''

De verdachte penningmeester woont in Swifterbant en is in het dagelijks leven freelance boekhouder. Hij heeft een eenmanszaak.

Flevo Delta

Het is de tweede keer dit kalenderjaar dat er in de gemeente Dronten een vereniging gedupeerd wordt door een penningmeester, die mogelijk geld verduisterd heeft. In april overkwam het Flevo Delta. Ook de atletiekvereniging deed aangifte bij de politie.

Reactie voorzitter Hans Bosvelt

Letterlijke tekst persverklaring CDA:

,,Het afdelingsbestuur van het CDA Dronten heeft vrijdagmiddag 25 november 2016 aangifte gedaan van een vermoeden van verduistering door de penningmeester. De politie verricht nader onderzoek.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden