Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Sinterklaas neemt nog een keer goed de tijd voor kinderen in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Bij de officiële intocht was het vorige week een drukte van belang en waren niet alle kinderen in de gelegenheid om Sinterklaas persoonlijk de hand te drukken. Dennis Schrama van STADronten was vandaag dan ook blij, dat hij de Sint had kunnen verleiden tot een tweede bezoek aan winkelcentrum Suydersee.

Ieder jaar heeft PRODronten in het winkelcentrum een Pietenpakhuis. Aan de Redepassage 22 is dit jaar een veldhospitaal voor Zwarte Pieten ingericht. Vorige week was na de intocht in De Meerpaal een theatervoorstelling, waarbij de Pieten van het dak afgleden. Deze Pieten worden nu behandeld in het eigen ziekenhuis.

Kleurwedstrijd

In dat Pietenziekenhuis verrichtte Sinterklaas vanmiddag de prijsuitreiking voor de kleurwedstrijd van STADronten en het winkelcentrum. De winnaars in drie leeftijdscategorieën namen hun prijzen in ontvangst.

Aansluitend wandelde de Sint door het centrum en deelden de Zwarte Pieten pepernoten uit. ,,Iedereen reageert heel enthousiast’’, constateert Dennis Schrama, ,,Kinderen krijgen vandaag rustig de tijd om Sinterklaas te ontmoeten en bijvoorbeeld met hem op de foto te gaan.’’ De Pietenband uit Kampen completeerde het feest.

Winnaars kleurwedstrijd

  • Felix de Wit
  • Isa Hilberink
  • Bram Huijbregts
 De Pietenband uit Kampen
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden