Raymond Schuurman
Raymond Schuurman ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten doet het beter, maar toch levert het niets op

DRONTEN – Asv Dronten heeft zaterdagmiddag het uitduel bij Sparta Nijkerk met 2-0 verloren. De Drontenaren hielden de rijen aardig gesloten, maar moesten uiteindelijk toch weer een nederlaag incasseren.

Onder leiding van interim-trainer Raymond Schuurman werd er de laatste weken vooral getraind op het verdedigen. En op dat vlak liet asv Dronten zaterdag zien sprongen te maken. Sparta Nijkerk had wel veel de bal, maar echt kansen creëren? Nee, dat deed de opponent niet.

Penalty brengt beslissing

Toch kwam asv Dronten in de eerste helft wel op achterstand. Sebastiaan van Kammen opende de score, waarna de Nijkerkers in de tweede helft de buit veiligstelden. Vanaf de penaltystip (hands) maakte Ali Alkan een einde aan de Dronter illusies.

Gematigd tevreden

Trainer Raymond Schuurman was na afloop gematigd tevreden. “Ik vond Sparta wel de betere ploeg, maar ze kregen niet of nauwelijks uitgespeelde kansen. We stonden prima in de organisatie. Helaas levert dat alleen wederom niets op.”

UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden