Staand Paula Borgonje en Sacha Buwalda
Staand Paula Borgonje en Sacha Buwalda

Vijf Nederlands kampioenen samboworstelen zijn lid van Shoganai Dronten

Sport

DALFSEN - Daniël Wassenaar, Jasper van den Born, Sacha Buwalda, Paula Borgonje en Caitlin Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten zijn vandaag Nederlands kampioen samboworstelen geworden. Paula Borgonje prolongeerde haar titel in Dalfsen, de anderen maakten een indrukwekkend debuut op het NK.

,,Vooraf had ik rekening gehouden met twee Nederlandse titels. Dat alle vijf deelnemers kampioen zijn geworden, is een unieke prestatie’’, aldus coach Bart Heerikhuisen, ,,De judoka’s hebben genoten van dit evenement en deze sport. Geweldig als ze dan ook zo succesvol zijn.’’

Debutanten

Debutanten Daniël Wassenaar en Jasper van den Born hadden nog niet eerder deelgenomen aan een sambowedstrijd. Wassenaar kwam uit in de klasse -68 kilogram en won de finale overtuigend van Hoogendijk met twee fantastisch worpen.

Van den Born (-81 kg) kwam in zijn de finalepartij tegen Van der Veen snel op voorsprong. Daarna werd hij overgenomen, maar uiteindelijk trok Jasper de partij toch naar zich toe en pakte het goud.

Drie dames

Paula Borgonje en Sacha Buwalda mochten samen in een samengevoegde poule strijden om eremetaal. De onderlinge partij ging lang gelijk op en werd dankzij een armklem gewonnen door Paula. Ook de overige partijen won zij.

Sacha herstelde zich goed van haar nederlaag en boekte daarna louter overwinningen. Haar laatste partij was een tactisch spel en toen ook die werd gewonnen, was ze Nederlands kampioen in haar leeftijds- en gewichtsklasse.

Caitlin Heerikhuisen kwam in een samengestelde poule enkele keren tekort, maar haar enige winstpartij leverde ook meteen het kampioenschap in haar leeftijds- en geweichtsklasse op.