Wethouder Peter van Bergen
Wethouder Peter van Bergen © Eelco Lindhout

Dronten vraagt Almere duidelijkheid over geld voor WMO en Jeugdhulp

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten wil in principe doorgaan met de Flevolandse samenwerking op het gebied van WMO en Jeugdhulp. Wethouder Peter van Bergen wil de komende weken wel duidelijkheid krijgen over de situatie in Almere. De financiële problemen in de grootste gemeente van Flevoland zorgen in zijn ogen voor onrust bij de andere partners.

Veel van de zaken rond de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugdwet zijn binnen Flevoland geregeld in een samenwerkingsverband. Die samenwerking is in 2014 aangegaan voor drie jaar.

Momenteel buigen de gemeenten zich over de vraag of ze ermee door willen. Het antwoord daarop is wat wethouder Van Bergen betreft in principe ja: ,,Maar er zijn wel verbeterpunten.’’

Rol van Almere

Die verbeterpunten hebben niet zozeer betrekking op de rol van Almere. Vorige maand werd bekend dat het geld voor jeugdhulp voor 2016 in de gemeente Almere op was. ,,Als er bij de grootste gemeente onduidelijkheid bestaat over de financiële inbreng, geeft dat onrust bij de andere gemeenten’’, zegt Peter van Bergen daarover desgevraagd.

,,We hebben daar bestuurlijk overleg over en hopen daar in december duidelijkheid over te krijgen van Almere’’, vervolgt de wethouder.