Landstede ontvangt voor Het Perron certificaat ‘psychosociaal welbevinden’

Algemeen

DRONTEN - Landstede MBO in Dronten heeft van de Gezonde School het vignet ‘psychosociaal welbevinden’ gekregen. De school is in Dronten gevestigd in het nieuwe gebouw Het Perron.

Onderwijsorganisatie Landstede probeert voor haar diverse vestigingen zoveel mogelijk vignetten te behalen van de Gezonde School. In Dronten heeft Landstede nu het eerste certificaat toegekend gekregen.

De Gezonde School is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid en zo’n zeventien gezondheidsorganisaties. Scholen moeten hiervoor aan een groot aantal criteria voldoen.

Prettig schoolklimaat

,,Het thema psychosociaal welbevinden gaat over het algemene welbevinden van studenten en medewerkers, het bevorderen van een prettig schoolklimaat en het stimuleren van sociale competenties’’, schrijft Landstede.

,,Ook het voorkomen en tijdig signaleren van en handelen bij psychosociale problematiek is van belang. Wil een school in aanmerking komen voor het vignet, dan moet actief gewerkt worden aan gezondheidseducatie, de fysieke en sociale omgeving, signalering en beleid.’’

De Branding en Flevoschool

Slechts twee andere scholen in de gemeente Dronten hebben een vignet van De Gezonde School:

  • Christelijke basisschool De Branding in Swifterbant heeft het vignet 'welbevinden en sociale veiligheid'.
  • Openbare basisschool Flevosprong in Dronten heeft het vignet 'voeding'.