©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal speelt een teleurstellende wedstrijd en verliest met 17-19 van TOP

DRONTEN - Het korfbalteam van ASVD speelde zaterdag een teleurstellende thuiswedstrijd tegen TOP uit Vroomshoop. In de tweede helft werd het nog wel even gelijk, maar het was TOP dat terecht won: 17-19.

Door een matig begin gaf de ploeg uit Dronten de kans aan TOP om in de wedstrijd te komen. Dit pakte TOP met beide handen aan en bouwde in de eerste helft langzaam de voorsprong uit.

Vlak voor rust kwam ASVD terug naar 7-8 en leek het de wedstrijd in handen te nemen. Maar twee tegendoelpunten vlak voor rust zorgden voor een gat van drie punten: 7-10.

Hoger schotpercentage

Na rust de taak voor de ploeg uit Dronten om terug in de wedstrijd te komen. Dit leek te gaan lukken. Door een goede start en het iets hogere schotpercentage vielen de doelpunten wat makkelijker.

TOP bleef echter meescoren. Ondanks dat het nog heel even gelijk heeft gestaan (14-14), was het TOP dat de matige wedstrijd over de einstreep trok met 17-19.

Lege handen

Trainer Wilbert Leendertse was teleurgesteld: ,,Ondanks de slechte wedstrijd komen we toch weer gelijk. Maar het maken van te veel verdedigende fouten en het aanvallend niet door kunnen drukken zorgen ervoor dat we nu met lege handen staan.’’

ASVD 2 - TOP 2 32-10

Het tweede team speelde een totaal andere wedstrijd dan het eerste. ASVD blies het tweede team van TOP uit Vroomshoop volledig omver: 32-10.