Rubbergranulaat op het hoofdveld van Asv Dronten.
Rubbergranulaat op het hoofdveld van Asv Dronten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Asv Dronten stelt kunstgrasvelden vooralsnog niet buiten gebruik

Sport

DRONTEN - Asv Dronten stelt de drie kunstgrasvelden vooralsnog niet buiten gebruik. Het bestuur van de club heeft dat standpunt ingenomen na de recente berichten over de gezondheidsrisico’s.

Het bestuur van asv Dronten heeft op haar site een nieuwe verklaring gepubliceerd. Daarin herhaalt het bestuur dat men zich zorgen maakt.

CSC Sport uit Zeewolde

De drie kunstgrasvelden van Asv Dronten zijn opgevuld met het veelbesproken rubbergranulaat. Alle velden zijn aangelegd door CSC Sport. Dit bedrijf uit Zeewolde gebruikt autobanden van West-Europese origine.

De leverancier schaart zich net als de club achter het standpunt van de KNVB en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat betekent dat het onderzoek van het RIVM wordt afgewacht.

Wedstrijden verplaatsen

Als voetballers in de tussentijd niet meer op kunstgrasvelden willen voetballen en wedstrijden hierdoor niet kunnen doorgaan, probeert de club de wedstrijden te verplaatsen. Hetzelfde geldt als ouders hun kinderen niet op kunstgras willen laten spelen.

Het bestuur merkt wel op dat de ruimte voor het schuiven met wedstrijden, gelet op de beschikbare grasvelden, beperkt is: ,,Dit maakt dat er mogelijk wedstrijden moeten worden geannuleerd.’’ De club is aan het inventariseren wat hiervan de financiële consequenties zijn.

Swift'64

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden