Staatssecretaris Martijn van Dam
Staatssecretaris Martijn van Dam Ministerie van Economische Zaken

Consumptie-eieren mogen weer vervoerd worden onder strikte voorwaarden

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het ministerie van Economische Zaken heeft bepaald dat legbedrijven in het afgesloten gebied rond Biddinghuizen weer consumptie-eieren mogen vervoeren. De eieren mogen onder strikte hygiënevoorwaarden naar het eierpakstation in Nunspeet worden gebracht.

Vrijdag is vogelgriep geconstateerd bij een eendenhouderij aan de Alikruikweg in Biddinghuizen. Het ministerie heeft daarna allerlei strenge maatregelen afgekondigd. Gisteren zijn die maatregelen enigszins versoepeld.

Eieren

,,Uit de screening en het testen van de risicovolle contacten van het besmette bedrijf blijken geen aanwijzingen te zijn voor andere besmettingen, waardoor het veterinair verantwoord is om onder voorwaarden consumptie-eieren te vervoeren’’, schrijft het ministerie.

Slachterijen

Pluimveeslachterijen in Nunspeet en Ermelo waren door de maatregelegen stilgelegd. ,,Uit de screening en het testen van de risicovolle contacten van het besmette bedrijf blijken geen aanwijzingen te zijn voor andere besmettingen’’, meldt het ministerie nu. Daarom mogen de twee slachterijen weer vogels vervoeren afkomstig van buiten het afgesloten gebied.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden