Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: BAS wil in polderderby afrekenen met hekkensluiter

Sport

BIDDINGHUIZEN – De voetballers van BAS maken zich klaar voor de polderderby tegen Zeewolde. Die ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en staat nu onderaan. “Voor ons is het zaak om drie punten te makken en omhoog te gaan”, zegt aanvaller David van Dijk.

De ploeg van trainer Bert van den Brink kende een lastige eerste periode van de competitie. Door de mindere resultaten van toen staan de Biddinghuizenaren nog altijd onderin de middenmoot. Maar een stijgende lijn is waarneembaar, vraag dat maar aan Batavia ’90 en TOV. Beide topploegen kwamen tegen BAS niet verder dan een gelijkspel.

Schijterd

Ook youngster David van Dijk ziet groei. Binnen het team, maar ook bij zichzelf. Dit jaar is hij een vaste waarde binnen de ploeg, terwijl het vorig jaar nog lastig was. “Ik was bang om mezelf voor lul te zetten. Eigenlijk was ik gewoon een schijterd. Na een jaar in het tweede is dat helemaal weg en heb ik mijn draai gevonden”, zegt een goudeerlijke Van Dijk.

De aanvaller hoopt zaterdag op drie punten, om zo de sprong naar boven te maken. Wij zijn wat ongelukkig begonnen en hebben onnodig veel punten laten liggen. Dat hebben we van ons afgeschud, vanaf nu is het vol gas omhoog”, zegt hij. De wedstrijd tussen BAS en Zeewolde begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur Excelsior ’31 – asv Dronten

14.30 uur BAS – Zeewolde

14.30 uur Swift ’64 – Noord Veluwe Boys

14.30 uur Reaal Dronten – VSW

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden