Moment uit de wedstrijd BAS - Zeewolde (1-0).
Moment uit de wedstrijd BAS - Zeewolde (1-0). Ā©maartenheijenk.nl

BAS Voetbal zet kunstgrasplannen Biddinghuizen voorlopig in de ijskast

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het bestuur van BAS Voetbal heeft in overleg met haar adviseurs besloten de plannen voor de aanleg van een kunstgrasveld voorlopig in de ijskast te zetten. BAS wacht eerst de uitkomsten van de landelijke discussie over kunstgras en de gezondheidsrisicoā€™s af.

BAS klaagt al geruime tijd over een tekort aan met name trainingsvelden. Dit voorjaar voerde de club actie bij de gemeenteraad om het onderwerp op de agenda te krijgen.

Budgetneutraal

In juni besloot de gemeenteraad dat de gemeente en BAS Voetbal rond de tafel moesten gaan zitten om te kijken naar de mogelijkheden. Voorwaarde was wel dat het de gemeente geen geld mag kosten.

Recentelijk is het kunstgras in een ander daglicht komen te staan, nu is gebleken dat het rubbergranulaat mogelijk kankerverwekkend is. Het bestuur van BAS volgt die discussie uiteraard en weet dat een andere opvulsel voor een kunstgrasveld vele duizenden euroā€™s duurder is. Dat maakt het voor BAS een stuk moeilijker om het veld te realiseren.

Pas op de plaats

,,In afwachtingen van de landelijke onderzoeken en de discussie over kunstgras hebben we recentelijk besloten pas op de plaats te makenā€™ā€™, aldus voorzitter Huib van Os.

Dossier kunstgras

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden