Thamar Lambregtse en Laura Faas.
Thamar Lambregtse en Laura Faas. archieffoto

Geen prijs wel een medaille voor Thamar Lambregtse in Gothenburg

Algemeen

GOTHENBURG (Zweden) - Thamar Lambregtse heeft in Gothenburg een medaille voor excellent vakmanschap gewonnen bij het EK voor beroepen. De Drontense studeert internationaal ondernemen aan het Deltion College in Zwolle.

Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan de zogenaamde ‘EuroSkills’. Thamar Lambregtse had zich samen met medestudente Laura Faas uit Lelystad als Nederlands kampioene geplaatst.

Leuke ervaring

,,Ik ben trots dat ik aan het EK mocht mee doen. Het was een leuke ervaring waarin ik voor mijn vak veel heb opgestoken. Dit had ik echt niet willen missen'', aldus Thamar.

Nederland won tijdens de ‘EuroSkills’ tien medailles. Thamar Lambregse scoorde boven de gemiddelde norm van 500 punten en kreeg daarvoor de medaille voor excellent vakmanschap. Op haar school in Zwolle wordt ze geëerd op de ‘Walk of Fame'. Dit is de sterrenboulevard waar talenten worden vastgelegd.