Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Bizar weekend voor Henk Posthuma: “Dit is triest en schandalig”

Sport

DRONTEN – Ontdaan was hij, Reaal Dronten-trainer Henk Posthuma. In de rust van het duel met VSW ging het helemaal mis, beide ploegen raakten flink slaags. Hij zag het met lede ogen aan en hoorde rond diezelfde tijd dat zijn zoon op veld 2 een beenbreuk had opgelopen. Een bizar verloop van de middag.

Hij kan er eigenlijk nog steeds niet bij. “Een bizar weekendje zeg”, begint de trainer zuchtend aan zijn relaas. Want wat er zaterdagmiddag allemaal gebeurde, hij kan het niet bevatten. Het begon net voor de rust, toen Reaal Dronten op voorsprong leek te komen. Leek, want de assistent-scheidsrechter van VSW stond plotseling met de vlag omhoog. Doelpunt afgekeurd, tot ontzetting van Reaal.

Andere lezing dan buitenspel

De lezing van de scheidsrechter was dat de bal bij een hoekschop achter zou zijn geweest. Na het annuleren van de treffer was het snel rust en in de onderbreking liep het uit de hand. “Het kon nooit, want het was een indraaiende hoekschop. Maar ik wil het niet goed gaan praten. Dit is triest en schandalig, er wordt nu onderzocht wie er wat heeft gedaan. Daar moeten passende maatregelen op volgen”, vindt Posthuma.

De coach zelf was na het incident nog maar kort op het sportpark, aangezien zijn zoon werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Op veld 2, spelend met asv Dronten 8, liep hij een ernstige blessure op. “Mijn kind lag in het ziekenhuis, dus ik ben nog maar heel even gebleven. Gelukkig gaat het goed met hem. Hij is thuis, met zijn been in het gips.”

Tot de bodem uitzoeken

Een heet middagje voor Posthuma dus. Gezien de wanordelijkheden zou het best logisch zijn als hij over opstappen na zou denken. De trainer wil daar echter niet aan. “Er zijn genoeg jongens die dit afkeuren, dus dat ga ik zeker niet doen. Natuurlijk moet dit wel tot de bodem worden uitgezocht.”