Groenhorst Emmeloord
Groenhorst Emmeloord ©maartenheijenk.nl

Verhuizing Groenhorst-MBO van Emmeloord naar Dronten is van de baan

Algemeen

EMMELOORD - Groenhorst Emmeloord dreigde een maand geleden met haar MBO-opleidingen naar Dronten te verhuizen als men niet zou kunnen uitbreiden op de huidige locatie in Emmeloord. Inmiddels is er een oplossing gekomen voor het probleem in Emmeloord en is de verhuizing naar Dronten van de baan.

Groenhorst heeft in Emmeloord MBO- en VMBO-opleidingen. Vanwege de groei van het aantal leerlingen wil de school uitbreiden op het braakliggende terrein naast het schoolgebouw. Deze lap grond was echter al toegezegd aan stichting Philadelphia. ,,Daardoor konden wij met onze uitbreiding niet uit de voeten’’, aldus directeur Anne Dijk van Groenhorst Emmeloord/Dronten.

Philadelphia staat grond af

Over de recente ontwikkelingen vertelt de directeur: ,,Wij hebben met gemeente Noordoostpolder, Philadelphia en Groenhorst om tafel gezeten en hebben tot overeenstemming gekomen. Philadelphia staat 4,5 meter van haar grond af, waardoor wij de uitbreiding aan ons gebouw kunnen doen en alle opleidingen in Emmeloord kunnen blijven aanbieden.’’

De heer Dijk bevestigt desgevraagd dat deze overeenstemming betekent dat Groenhorst-MBO niet naar Dronten gaat verhuizen.

Lees ook