Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Iedere avond een gebedsdienst in Dronten tijdens Week van het Gebed

Algemeen

DRONTEN - Bijna een week lang is er tijdens de Week van het Gebed iedere avond een gebedsdienst in een kerk in Dronten. ,,Deze week voor de eenheid van de kerken is voor hen die hart hebben voor oecumene één van de hoogtepunten van het jaar’’, aldus Piet Mom, een van de organisatoren.

,,Die oecumene is in Dronten heel breed en levend, ook al hebben we er geen officiële instituties meer voor’’, vervolgt de organisatie van de week, die in Dronten al 15 jaar gebedsbijeenkomsten viert.

De Week van het Gebed wordt landelijk georganiseerd door Missie Nederland (voorheen EA-EZA) en de Raad van Kerken. Het thema van dit jaar is ‘Jouw hand, mijn glimlach’.

Bidden voor eenheid

De zes gebedsbijeenkomsten in Dronten zijn heel verschillend. De ene keer wordt gebeden in groepen, waarbij ieder stil of hardop mee kan doen. Andere keren worden de gebeden vooral verwoord door de voorbereiders.

Altijd is er een lezing uit de Bijbel, samenzang en ruimte voor ontmoeting: ,,In de kern gaat het om samen bidden als mensen uit alle kerken voor eenheid, voor de wereld, voor ons dorp.’’

Programma

  • Zondag 15 januari, Open Hof: Eén sterft voor allen
  • Maandag 16 januari, Shekinah (De Roef): Niet voor onszelf
  • Dinsdag 17 januari, Ontmoetingskerk (De Ketting): Geen oordeel meer
  • Woensdag 18 januari, Ludgeruskerk (Ludgerusplein): Het oude is voorbij
  • Donderdag 19 januari, Lichtboei (De Boeg): Alles wordt nieuw
  • Vrijdag 20 januari, De Ark (De Oost): Verzoening aan het werk

De gebedsbijeenkomsten beginnen allemaal ’s avonds om zeven uur en duren ongeveer een half uur. Belangstellenden worden uitgenodigd om één of meerdere diensten mee te maken.

Avondmaal

De afsluitende viering op vrijdag in De Ark duurt een kwartiertje langer, want dan wordt het avondmaal gevierd. Ook wie schroom voelt om brood en wijn te nemen, wordt uitgenodigd om in de kring te komen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden