Martijn Timmer (archief)
Martijn Timmer (archief) ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Belangrijke zaterdag voor asv Dronten

Sport

DRONTEN – Het uur U heeft geslagen voor asv Dronten. De ploeg van trainer Raymond Schuurman speelt zaterdag tegen ‘concurrent’ SDV Barneveld en moet winnen om enigszins aansluiting te houden. “Maar ook voor het gevoel”, zei Schuurman al eerder.

De overgang naar de hoofdklasse is voor asv Dronten voorlopig een loodzware onderneming. Dat was voor het seizoen ook wel de verwachting en met twee punten uit veertien wedstrijden blijkt dat meer dan waarheid. Zaterdag ging asv Dronten met liefst 8-0 onderuit bij Excelsior ’31, een alleszeggende score.

Cruciale wedstrijd

Zaterdag wacht voor asv Dronten het treffen met SDV Barneveld en dat is de nummer veertien van de ranglijst. Kansen? Schuurman liet al optekenen uit te zien naar het duel. “Het is een hele cruciale wedstrijd, ook voor het gevoel binnen de groep. Deze winnen en daarna ook nog in de beker, dat zou een opsteker zijn.”

Ook de andere Drontense ploegen snakken naar een positieve afsluiting van het kalenderjaar. Reaal Dronten om de kater van afgelopen weekend weg te spelen, Swift om op kampioenskoers te blijven. En BAS om aan te haken bij de subtoppers in 3B. Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten – SDV Barneveld

14.30 uur EFC ’58 – BAS

14.30 uur Kampen – Swift ‘64

14.30 uur HTC – Reaal Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden