Bas van Spronsen (Swift'64)
Bas van Spronsen (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Klinkende zege voor Swift '64, ook Reaal Dronten wint

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - Geen verrassingen in de vierde klasse C. Swift '64 bemachtigde zaterdag, door een 0-6 overwinning bij Kampen, het winterkampioenschap, terwijl Reaal te sterk was voor HTC. De Zwollenaren werden met 1-2 over de knie gelegd.

Swift had het vooral in de eerste helft redelijk lastig met de Kampense opponent. Beide ploegen kregen dotten van kansen, maar het lukte alleen Danny de Jonge en Bas van Spronsen om te scoren. Na de onderbreking maakte Swift verder gehakt van Kampen. Opnieuw Van Spronsen maakte al snel de 3-0 en daarmee was het hek van de dam. Van Spronsen maakte zijn hattrick compleet en ook Tom Roskam, Thim Verhoeven en Danny de Jonge pikten hun doelpuntje mee.

Niet vanzelf

Voor Reaal was het zaak om de kater van vorige week weg te spelen en dat lukte. Op bezoek bij HTC ging het niet vanzelf, maar gewonnen werd er wel. Kevin Valk opende na een uur spelen de score en vervolgens bracht Jeffrey van den Brakel de marge naar twee. HTC kwam net voor het einde nog wel terug tot 2-1, maar de zege van Reaal kwam daarna amper nog in gevaar.

Ranglijst

Op de ranglijst veranderde er helemaal niets. Swift won, Reaal won en dat gold ook voor Zwolsche Boys, waardoor Swift zich de aankomende weken winterkampioen van 4C mag noemen. Een leuke bijkomstigheid, maar niet meer dan dat. In de tweede seizoenshelft is Swift titelfavoriet nummer één.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden