©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Knappe zege ASVD Korfbal na attractieve en spannende wedstrijd

ERMELO - De korfballers van ASVD hebben een goede overwinning behaald op Dindoa. In een attractieve en gelijkopgaande wedstrijd werd het 20-25. Door deze zege blijft ASVD in het spoor van de topploegen uit deze competitie.

Dindoa stond op een derde plaats met twee punten meer dan ASVD. Voor beide ploegen was winst belangrijk om aan te haken bij de top. Het belang zorgde ervoor dat de spelers het fysieke duel niet schuwden en voor iedere bal streden.

Iedere aanval raak

Dindoa begon scherp en pakte al vrij snel een 5-2 voorsprong. De ploeg uit Ermelo schoot met scherp, wat tot gevolg had dat bijna iedere aanval een doelpunt was.

ASVD herpakte zich echter en kwam terug tot 7-7. Wouter Neutel was in deze fase erg belangrijk en scoorde uiteindelijk vier doelpunten in de eerste helft. Dindoa nam toch het initiatief over (10-7), voordat ASVD voor de tweede keer aanklampte. Ruststand: 13-12.

Om en om

In de tweede helft trok ASVD de stand direct gelijk. In de fase hierna scoorden beide ploegen om en om en kon de wedstrijd beide kanten opvallen. Dindoa was de eerste die het initiatief greep: 17-15.

ASVD vocht zich wederom terug in de wedstrijd, mede door de vele aanvallende rebounds van onder anderen de goed spelende Lieke Beckerman: 17-18.

De ploeg behield deze voorsprong door doelpunten van Selwin Edzes en Vincent van Bussel. Dindoa leek het in de slotfase zelfs een beetje op te geven, waardoor de wedstrijd een ietwat geflatteerde einduitslag kreeg: 20-25.

Wedstrijdmentaliteit

Trainer Wilbert Leendertse was na afloop tevreden: ,,We hebben een hele goede wedstrijdmentaliteit laten zien. De eerste helft was Dindoa erg scherp. Gelukkig haakten we aan. We hielden ons niveau in de tweede helft vast en hebben het heel goed uitgespeeld.’’

Komende zaterdag speelt ASVD de laatste wedstrijd voor de korte ‘winterstop’. ASVD treedt dan aan in sporthallen ’t Dok tegen het puntloze Rheko. Aanvang: 18.45 uur.

Dindoa 2 - ASVD 2 19-11

Voor de wedstrijd van het vlaggenschip speelde de tweede teams van ASVD en Dindoa tegen elkaar. Dindoa voerde de ranglijst aan met één punt verschil ten opzichte van ASVD. Zaak dus voor ASVD om te winnen en het gat met Dindoa niet groter te laten worden.

De ploeg uit Dronten maakte echter geen moment aanspraak op de overwinning. In een slechte wedstrijd werd er verloren met 19-11.