Minister Melanie Schultz van Haegen (rechts) ondertekent de overeenkomst.
Minister Melanie Schultz van Haegen (rechts) ondertekent de overeenkomst. gemeente Dronten

Verhoogde brug bij Roggebotsluis wordt drie jaar eerder aangelegd

Algemeen

DRONTEN - De verhoogde brug bij Roggebotsluis wordt versneld aangelegd. Vanmorgen hebben het Rijk, de provincies Overijssel en Flevoland en waterschap Zuiderzeeland hiervoor een overeenkomst ondertekend. De brug wordt niet in 2025 maar in 2022 gerealiseerd.

Omdat de sluis wordt verwijderd, komt op deze plek een zeven meter hoge brug over de Hanzeweg. ,,Deze brug hoeft minder vaak open, waardoor de doorstroming van het autoverkeer tussen Overijssel en Flevoland verbetertā€™ā€™, aldus de gemeente Dronten.

Goed nieuws voor Dronten

Wethouder Nico Verlaan is hier blij mee: ,,Voor Dronten is dit erg goed nieuws.ā€™ā€™ Hij constateert dat de huidige brug voor nogal wat files zorgt: ,,Onze inwoners en ondernemers hebben direct profijt van deze versnelling.ā€™ā€™

Behalve aan de brug wordt er ook gewerkt aan de aanleg van het Reevediep, een hoogwatergeul tussen de IJssel en het Drontermeer. In de volgende fase wordt de sluis verwijderd, de Drontermeerdijk versterkt en wordt het recreatiegebied Roggebot beschermd tegen hoog water.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden