Discussie over woningbouwlocaties in Swifterbant.
Discussie over woningbouwlocaties in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente zoekt voor woningbouwlocaties Swifterbant alsnog een voorzitter

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten zoekt alsnog een ‘onafhankelijke voorzitter’ voor de werkgroep die zich gaat buigen over woningbouwlocaties in Swifterbant. Daarmee herhalen B en W de beslissing die ook in maart al was genomen.

Nadat de vorige zoektocht naar woningbouwlocaties in 2015 op een debacle was uitgelopen, kondigde wethouder Peter van Bergen in maart aan dat de gemeente weer helemaal blanco ging beginnen.

Er zou een werkgroep worden samengesteld en om te beginnen zou de gemeente op zoek gaan naar een voorzitter: iemand die respect geniet in het dorp en boven de partijen staat. De gemeente sloot niet uit dat dit iemand van buiten Swifterbant zou worden.

Opnieuw opgevoerd

Nadat alle plooien waren gladgestreken, hebben B en W de afgelopen maand opnieuw gesproken over de woningbouwstrategie Swifterbant. Het gemeentebestuur ging in eerste instantie niet akkoord met het voorstel, omdat de onafhankelijke voorzitter uit het plan was verdwenen. Die voorzitter is recentelijk opnieuw opgevoerd en de gemeente start binnenkort een zoektocht.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden