Liane Wolfert
Liane Wolfert Ā©maartenheijenk.nl

Liane Wolfert trots op nominatie voor Mantelzorg Awards 2016

Algemeen

DRONTEN - ,,Het mooie is dat ik ben genomineerd door een mantelzorger die steun heeft ondervonden van ons initiatiefā€™ā€™, zegt Liane Wolfert uit Dronten over haar nominatie voor de landelijke Mantelzorg Awards 2016. De initiatiefneemster van de Mantelkring is Ć©Ć©n van de tien genomineerden.

De Mantelzorg Awards worden voor ā€™t eerst toegekend. Het meest opvallende is dat niet de mantelzorger zelf in het zonnetje worden gezet, maar de mensen die mantelzorg mogelijk maken.

Mogelijk maken

,,We vragen mensen die langdurig voor een familielid of vriend zorgen (mantelzorgers) om iemand te nomineren die mantelzorg voor hen mogelijk maaktā€™ā€™, schrijven de initiatiefnemers op hun website.

Liane Wolfert is voorgedragen door Ć©Ć©n van de bij de Mantelkring aangesloten mantelzorgers. ,,Heel erg leukā€™ā€™, reageert Liane, ,,Ook al omdat ik de enige genomineerde in Flevoland ben.ā€™ā€™

Publieks- en juryprijs

De komende periode worden er filmpjes gemaakt van alle kandidaten voor de prijzen. Die filmpjes gaan op 22 december online en vanaf dat moment kan er via internet gestemd worden op de publieksprijs. Daarnaast is er ook een juryprijs. Een jury onder leiding van Gerda Havertong beoordeelt de kandidaten.

De prijs wordt op 24 januari uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De winnaar krijgt onder andere een lunch met diens ā€˜baasā€™: minister Edith Schippers.


Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden