Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal sluit het kalenderjaar af met een monsterzege: 35-10

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben hekkensluiter Rheko zaterdagavond op een enorme oorwassing getrakteerd. De wedstrijd was al heel snel beslist, maar de Drontenaren bleven tot het eindsignaal gretig: 35-10.

Onder leiding van zeven enthousiaste kinderen van de Specials was het een mooie opkomst aan de kant van de Drontenaren, waarna Dokside, de supportersgroep uit Dronten, de confettikanonnen weer uit de kast had getrokken.

ASVD startte met Johanneke Kievit, Lieke Beckerman, Selwin Edzes en Wouter Neutel in de aanval en Ingrid de Boer, Marscha van der Hoop, Jacco Boonstra en Vincent van Bussel in de verdediging.

Mum van tijd

Na de kleine vertraging schoot de ploeg van trainer/coach Wilbert Leendertse uit de startblokken, want binnen een mum van tijd stond er al een voorsprong van 4-0 op het scorebord. Dit was precies de wedstrijd waar de ploeg op had gewacht.

Niet veel later stond het al 8-1, waarbij opvallend was dat al vijf verschillende spelers scoorden. De ploeg zette in de aanval een collectief spel neer en in de verdediging werd Rheko geneutraliseerd door veel intercepties en een goede verdedigende druk. Daardoor was de wedstrijd halverweg eigenlijk al gespeeld: 18-4.

Vrolijk verder

In de tweede helft ging de ploeg van trainer/coach Wilbert Leendertse vrolijk verder met scoren en vooral gevarieerd spel. Bij 25-5 werd Joƫl Koolen ingebracht, nadat Dokside al een aantal keer enthousiast had gezongen. Hij verzilverde meteen een goede actie, waarna er met luid getrommel werd gewisseld van vakken.

Ook Ingrid de Boer, Vincent van Bussel en Wouter Neutel scoorden daarna, waardoor het 31-7 werd. De ploeg uit Reden kwam deze slag niet meer te boven en uiteindelijk won ASVD met 35-10, een monsterzege.

Sterke wedstrijd

Trainer/coach Wilbert Leendertse was tevreden: ,,We speelden verdedigend een sterke wedstrijd, waardoor we de tegenstander snel vast konden zetten. Dit leverde veel plaatsfouten en verkeerde keuzes op bij Rheko.ā€™ā€™

,,Aanvallend was onze ploeg scherp en gretig. Al met al een zeer knappe collectieve prestatie. Tot het laatste moment hebben we strijd geleverd en wilden wij de doelpunten blijven maken.ā€™ā€™

ASVD 2 - Rheko 2 21-13

Het tweede team van ASVD onder leiding van trainer/coach Mense ter Steege en Karin Jongkind stond tweede en deed een gooi naar de koppositie. In de basis begonnen in de aanval Jitte Leendertse, Suzanne Bokkers, Alex Toes en Thijmen Sipkens en in de verdediging Joline Oosterhoff, Rodee Voortman, Hilco Blokzijl en Robin ter Woord.

In de eerste helft was het nog enigszins stuivertje wisselen, want beide ploegen gingen rusten met een verschil van twee punten in het voordeel van de Drontenaren. In de tweede helft ging ASVD erop en erover. Met mooie combinaties en lange aanvallen werd het verschil steeds groter. Eindstand: 21-13.

UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden