Tafelronde 168 Lelystad in de stand in Dronten.
Tafelronde 168 Lelystad in de stand in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Hutspotpakketten gaan grif van de hand in winkelcentrum Suydersee

Algemeen

DRONTEN - Tafelronde 168 Lelystad kon de hutspotpakketten niet aanslepen, zaterdag in winkelcentrum Suydersee. De serviceclub had kraampjes in zowel Dronten als Lelystad, maar aan het begin van de middag was de kraam in Dronten al helemaal uitverkocht. Vlug reed er een busje naar de provinciehoofdstad om de voorraad aan te vullen.

,,We zaten in de voorverkoop al boven de vijfhonderd pakketten. Vandaag zijn we in Dronten begonnen met 75 pakketten en die zijn nu dus op’’, zegt oud-Drontenaar Jeroen Scherpenzeel in de kraam bij de Jumbo-supermarkt, ,,Het gaat gigantisch goed.''

One Fine Day

De dozen met aardappelen, wortelen, uien en worst vinden gretig aftrek en daar is de Ronde Tafel blij mee, want de opbrengst is voor het goede doel: de stichting One Fine Day. ,,Met deze actie kunnen wij veertig kinderen met een beperking een dagje uit aanbieden’’, legt Scherpenzeel uit.

Het gaat daarbij om ernstig zieke kinderen, kinderen met het syndroom van down of kinderen met een autistische achtergrond. Die kinderen van zorgboerderij Hoeve Vredeveld uit Lelystad gaan een dagje zeilen op het IJsselmeer. Het betekent dat ze zelf zeilen gaan hijsen, aan het stuurwiel staan en kennismaken met de scheepstaal.

,,We halen vandaag rond de drieduizend euro op. Daarmee kunnen we die kinderen een mooie dag aanbieden’’, glunderen de hutspotverkopers.