Ditta Nicolaï
Ditta Nicolaï AFOS

Jubilerende Wereldwinkel geeft 500 euro aan AFOS voor Burkina Faso

Algemeen

DRONTEN - Wereldwinkel Dronten bestaat 45 jaar en heeft daarvoor het hele jaar geld ingezameld voor AFOS. Gisteravond overhandigde voorzitter Rien de Kwaadsteniet een cheque ter waarde van vijfhonderd euro voor projecten in Burkina Faso.

,,We hebben het hele jaar een tafel met producten van AFOS in onze winkel gehad, waaronder de door mensen van AFOS gemaakte jam’’, vertelt Marleen Zeelenberg van de wereldwinkel, ,,De opbrengst daarvan hebben we opzij gelegd en dat bedrag hebben wij nu aangevuld tot vijfhonderd euro.’’

Tijdens de kerstborrel

De cheque werd maandagavond overhandigd tijdens de kerstborrel van de wereldwinkel. Ditta Nicolaï en Joke Vlierman namen het bedrag namens AFOS in ontvangst.

AFOS is een Flevolandse stichting, die al meer dan twintig jaar projecten ondersteunt in het West-Afrikaanse land Burkina Faso. De stichting is een voortzetting van het in 1968 opgerichte Actiecomité Flevoland voor Ontwikkelingssamenwerking.

Familie van elkaar

,,AFOS bestond dus eerder en eigenlijk is vanuit AFOS de wereldwinkel ontstaan’’, heeft Marleen Zeelenberg uit de overlevering begrepen, ,,Wij hebben verschillende winkelmedewerkers van het eerste uur, die ook altijd bij AFOS betrokken zijn geweest.’’

Ditta Nicolaï weet dat de wereldwinkel is ontstaan uit de jongerengroep van AFOS: ,,We zijn een beetje familie van elkaar.’’

Nieuwe winkel

Terwijl AFOS zich voorbereidt op het 50-jarig bestaan in 2018, vierde de wereldwinkel in Dronten dit jaar het 45-jarig bestaan.

De winkel begon indertijd met een stand op de markt en zonder vaste winkel. Later kwam er een ruimte in het oude gemeentehuis, een winkel bij het oude gezondheidscentrum en sinds 2005 in een nieuwe winkel aan Het Ruim.