VIDEO | Afscheid wethouder Hans Engelvaart: ,,Gedreven, betrokken, met humor en sfeer’’

Gemeente

DRONTEN - Vele tientallen mensen hebben vanmiddag in het gemeentehuis van Dronten afscheid genomen van Hans Engelvaart. De wethouder moest vorig jaar vanwege gezondheidsproblemen afscheid nemen, eerst voorlopig en uiteindelijk definitief. Hij werd opgevolgd door Nico Verlaan.

Als geboren Amsterdammer belandde Engelvaart indertijd als CAH-student in Dronten. Hij is er niet meer weggegaan en werd een zeer betrokken Drontenaar. Zo diende hij de gemeenschap als voorzitter van voetbalvereniging Asv Dronten en oprichter van de Meerpaaldagen. Tevens was hij vele jaren gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA in Dronten.

Tien jaar wethouder

Tien jaar geleden werd hij wethouder. Alhoewel hij regelmatig kampte met gezondheidsproblemen, was hij al die jaren een zeer betrokken en loyaal bestuurder. Die gezondheid noopte hem uiteindelijk afscheid te nemen.

De afscheidsreceptie was enigszins tegen de zin van Hans Engelvaart georganiseerd. Ten eerste omdat hij wars is van koude drukte en vooral omdat hij niet zeker wist of zijn gezondheid het hem toe zou staan aanwezig te zijn.

Toegezongen

De scheidende wethouder was echter wel degelijk van de partij en schudde vele handen. Toespraken had hij verboden en daarom werd hij niet toegesproken, maar toegezongen.

Uiteindelijk pakte hij wel zelf de microfoon. Daarbij moest hij tot zijn eigen verrassing erkennen dat hij nog wel degelijk in staat is om -om het in zijn eigen woorden te zeggen- lang te ouwehoeren.

Door de voordeur

Hij vertelde over de verantwoordelijkheid die hij voelde als wethouder, over het feit dat hij 18 kilo is afgevallen, hij sprak mooie woorden aan het adres van zijn vrouw Ineke en hij kon het niet nalaten om Omroep Flevoland te kapittelen vanwege het verdwijnen van het sportprogramma. Vooral toonde hij zich ingenomen met het feit dat hij het gemeentehuis van Dronten door de voordeur kan verlaten.

Uit alle loftuitingen en cadeau’s bleek hoezeer Hans Engelvaart is gewaardeerd door de Dronter gemeenschap. Die waardering kwam onder andere tot uiting in de uit volle borst meegezongen tekst:

Gedreven, betrokken, met humor en sfeer
De gemeenschap van harte gediend
Door velen geknuffeld, gelijk een beer
Zo heeft hij veel waardering verdiend

Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 1 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 2 uur geleden