Tijdens het theaterweekeinde in De Meerpaal voor 10 euro naar Jürgen Raymann

Cultuur

DRONTEN - Jurgen Raymann is één van de artiesten die optreden in De Meerpaal tijdens het nationale theaterweekeinde op 20, 21 en 22 januari. De entreeprijs is dit weekeinde slecht tien euro.

Ruim zestig theaters in heel Nederland doen mee aan het weekeinde. Zij proberen hiermee een nieuw publiek aan te spreken. Het hele weekeinde zijn er ook rondleidingen in De Meerpaal.

Vijf voorstellingen

Vr. 20 jan.: Ernst de Corte & Guus Westdorp
In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Jules’ nalatenschap - de eindeloze hoeveelheid liedjes - brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen. Pianist Guus Westdorp begeleidt hem.

Vr. 20 jan.: Luider & Van Donselaar
De Meerpaal: ,,In het stormachtige leven van Luider & Van Donselaar gebeurt altijd wat. Elly mediteert en droomt van haar eigen retraitecentrum op een idyllische plek. Elianne staat met toeters en bellen op tafel en wil voorop in de polonaise. Eerst borrelen in een hooiberg aan zee met de boerenkapel in de branding.’’

Za. 21 jan.: Iep
In deze kindervoorstelling vindt Warre een vogel in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel. Zijn vrouw Tine wil het houden, alsof het haar eigen kind is. ,,Liefdevol spel’’, kondigt De Meerpaal aan, ,,Op speelse wijze betrekken de acteurs de kinderen bij het verhaal.”

Za. 21 jan.: Jürgen Raymann
Raymann komt met zijn soloprogramma ‘Zo Kan Het Ook’ naar De Meerpaal. Hij wordt dit jaar 50 en kijkt toch iets anders tegen de wereld aan dan toen hij 30 was.

Zo. 22 jan:- René van Kooten & Shifting Daylight
Een 'intiem theaterconcert' door René van Kooten met zijn band Shifting Daylight: ,,Bekende en onbekende liedjes, prachtig gearrangeerd en verbonden door persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen, die niemand onberoerd laten.’’