Afbeelding

Nieuwjaarsconcert Dronten elk jaar weer feest

Algemeen

Net als in Wenen heeft Dronten ook haar nieuwjaar traditie. Het HaFaBra Nieuwjaarsconcert in de jarige Meerpaal. Met een zwierende wals, diverse meezing medleys en andere herkenbare blaasmuziek luiden de drie orkesten van de gemeente Dronten feestelijk het nieuwe jaar in.

Al vanaf het begin van deze traditie doen Maris Sonores (fanfare Biddinghuizen), Amor Musae (brassband Swifterbant) en Harmonie Eendracht (harmonieorkest Dronten) mee. Een avondvullend programma voor jong en oud. Voor de pauze zal elk orkest haar eigen programma spelen, vol passie en liefde voor de amateur blaasmuziek.

Maar na de pauze de spectaculaire afsluiter. Alle drie de vereniging vormen samen een mega orkest. Meer dan honderd muzikanten zullen samen diverse werken ten gehore brengen. Met o.a. medleys van Elvis en The Beatles. Een gigantisch geluid en uniek in Flevoland. Dit jaar staat het Dronten Nieuwjaars Orkest onder leiding van de dirigent van Maris Sonores.

Eendracht heeft een speciale gast uitgenodigd. De band Suit Up uit Dronten gaat samen met de Drontense vereniging het bekende nummer ‘New York New York’ brengen in bigband style.

Op zaterdag 14 januari om 20:15 uur start het concert. In de pauze zit er een consumptie inbegrepen. Toegangskaarten kan worden verkregen via de website of receptie van De Meerpaal.