De presentatie van de Pas van Dronten in 2016.
De presentatie van de Pas van Dronten in 2016. Ā©maartenheijenk.nl

Tegoed voor minima op de Pas van Dronten varieert van 100 tot 325 euro

Gemeente

DRONTEN - ,,Het is een mooi instrument voor Ć lle inwonersā€™ā€™, zegt wethouder Dirk Minne Vis over de in september gelanceerde Pas van Dronten. Vanaf 1 januari stort de gemeente geld op de pas van minima. Het gaat daarbij om bedragen variĆ«rend van 100 tot 325 euro.

Verschillende bedrijven plaatsen aanbiedingen op de Pas van Dronten. Zowel inwoners als bijvoorbeeld toeristen kunnen daarvan profiteren. De gemeente heeft sinds kort ook een app, die verbonden is aan deze pas.

Tegen de armoede

De pas is door de gemeenteraad vooral ingesteld als middel in de strijd tegen de armoede. Daarom krijgen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm er over enkele dagen een tegoed op gestort. ,,Mensen die recht hebben op dat tegoed krijgen een brief met een persoonlijke codeā€™ā€™, aldus de heer Vis.

Voor mensen die problemen hebben met het verzilveren van dat geld, houdt de gemeente vanaf januari een vrije inloop in het gemeentehuis: ,,Daar hoeft men dus geen afspraak voor te maken!ā€™ā€™

Het geld mag niet overal aan worden besteed. ,,De Pas van Dronten is ervoor bedoeld om mensen met een kleine beurs te laten meedoen aan sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten die anders voor hen onbetaalbaar zijnā€™ā€™, legt de wethouder uit.

Bedragen op de Pas van Dronten

  • Gehuwden, per persoon: ā‚¬ 100
  • Alleenstaanden: ā‚¬ 120
  • Kinderen 3 - 12 jaar: ā‚¬ 250
  • Kinderen 12 - 18 jaar: ā‚¬ 325
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden