Wethouder Dirk Minne Vis (CDA)
Wethouder Dirk Minne Vis (CDA) Ā©maartenheijenk.nl

Wethouder wil economie in Dronten stimuleren met Randstedelijke bravoure

Algemeen

DRONTEN - ,,Dronten wordt economisch gezien ā€˜the place to beā€™. DĆ t kan ik jullie beloven.ā€™ā€™ Wethouder Dirk Minne Vis deed die uitspraak bij de presentatie van de economische visie van de gemeente Dronten voor de komende jaren. Hij koestert het nuchtere karakter van de Drontenaren, maar gaat er tegelijkertijd wat meer Randstedelijke bravoure aan toevoegen.

Als Dirk Minne Vis praat over de economie in Dronten, dan is zijn betoog doorspekt van termen als ā€˜prachtigā€™ en ā€˜fantastischā€™. ,,Dat kloptā€™ā€™, erkent hij, ,,Die superlatieven zijn wat mij betreft niet overdreven.ā€™ā€™

TĆØ nuchter

ā€˜Fantastisch mooiā€™, zegt de CDA-wethouder over de inborst van de gemiddelde Drontenaar. ,,We hebben het karakter van: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. We zijn buitengewoon nuchter, soms misschien een beetje tĆØ nuchter.ā€™ā€™

,,We mogen in Dronten best wat meer uitdragen wat we hier hebben. Wat dat betreft zit er wel wat Randstedelijks in mij. Amsterdammers zeggen ook altijd dat Amsterdam de beste stad van de wereld isā€™ā€™, lacht Vis.

Fantastisch

Bij het stimuleren van de economie richt de gemeente Dronten zich op de agro-industrie en de vrijetijdseconomie. Als het gaat om die agrarische tak vindt Dirk Minne Vis dat Dronten kan voortborduren op ā€˜een fantastisch sterk bedrijfsleven en een fantastisch mooi kennisinstituutā€™.

De wethouder ziet daarbij met name kansen op het gebied van innovatie: ,,Want overheid, ondernemers en onderwijs zijn hier prachtig met elkaar verbonden.ā€™ā€™ Geheel in lijn met zijn betoog over de Randstedelijke bravoure presenteert hij Dronten als ā€˜DĆØ Innovatiepolder van Europaā€™.

Ligging van Dronten

Essentieel bij de ontwikkeling van de economie is volgens de heer Vis de ligging van Dronten. Zeker als straks de N50 is verbreed, de Passage Dronten is aangelegd en het knooppunt Roggebotsluis is verbeterd ligt Dronten in de ogen van de wethouder ā€˜prachtig mooi op het scharnier tussen de regio Zwolle en de regio Amsterdamā€™.

Behalve de aanwezige bedrijven (,,van wereldformaatā€™ā€™) en scholen en de centrale ligging benadrukt de gemeente Dronten bij het stimuleren van de economie dat er een goed woonklimaat is. ,,We hebben een fantastische kwaliteit, fantastische bereikbaarheid, vitale centra en een hele evenwichtige arbeidsmarktā€™ā€™, jubelt Dirk Minne Vis.

Fresh-Care

Bij het aantrekken van nieuwe bedrijven gaat de gemeente vooral de hulp inroepen van bestaande bedrijven en het onderwijs. In dat kader is de in aanbouw zijnde fabriek van Fresh-Care op industrieterrein Poort van Dronten erg belangrijk.

Fresh-Care vervult voor Dirk Minne Vis een voorbeeldfunctie. Door de komst van deze fabriek zijn allerlei andere bedrijven geĆÆnteresseerd in vestiging op de Poort van Dronten. De wethouder noemt de verpakkingsindustrie, afvalverwerking en brandstofleverancier.

Hij voegt eraan toe dat de bedrijven op het nieuwe industrieterrein (ACP International, Fresh-Care en Bangma Verpakkingen) bedrijfspanden in Dronten achterlaten, die alweer zijn ingevuld door andere bedrijven. ,,Stuk voor stuk groeiers uit onze eigen gemeente. Daaruit blijkt dat Dronten een economische voedingsbodem biedt waarop bedrijven kunnen groeienā€™ā€™, juicht de wethouder met Randstedelijke bravoure.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden