Afbeelding
Facebook politie Dronten

Update | Verdachte van dollemansrit door de polder is na verhoor heengezonden

112

DRONTEN - De politie heeft op eerste kerstdag na een wilde achtervolging, die begon in Dronten, een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat de man met een proces verbaal is heengezonden.

Lees ook:

Persbericht politie Midden-Nederland:

,,Rond 16.05 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Grutto. Het kenteken bleek voor te komen in de politiesystemen voor onder andere woninginbraken.

Stopteken genegeerd

De agenten gaven de bestuurder een stopteken die hij negeerde. Ook het aanzetten van licht- en geluidssignalen had geen effect op de bestuurder. Die reed weg via de Dronterringweg in de richting van Swifterbant.

Op een rotonde ging hij linksom waardoor andere automobilisten uit moesten wijken. Via Swifterbant ging de achtervolging naar Lelystad. Bij de rotonde Houtribweg en de A6 hadden agenten de weg geblokkeerd.

Aanrijding met politieauto

Ook dit maakte geen indruk op de verdachte en hij reed tegen een politieauto aan en reed door. Op de volgende rotonde kon hij gestopt worden.

De man, 25 jaar uit Amsterdam, werd aangehouden voor gevaarlijk rijdgedrag en rijden onder invloed. Bij een blaastest bleek de man namelijk onder invloed te zijn (550 ugl). Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden, zijn rijbewijs werd ingenomen.ā€™ā€™

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden