Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Deel vervoersverbod rond Biddinghuizen ingetrokken door ministerie

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag bekendgemaakt dat een deel van het vervoersverbod rond Biddinghuizen wordt ingetrokken. De nieuwe maatregel gaat om middernacht in.

Persbericht ministerie van Economische Zaken:

Vanwege een uitbraak van vogelgriep op een bedrijf in Biddinghuizen (Biddinghuizen I) waren vanaf 26 november 2016 in een gebied van ruim 10 kilometer rond dit bedrijf maatregelen ingesteld, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken. Dit gebeurt met ingang van woensdag 28 december 2016 om 00.00 uur.

Echter, doordat een groot deel van het vervoersverbod overlapt met gebieden rondom de twee latere uitbraken in Biddinghuizen (Biddinghuizen II en III), blijft een vervoersverbod voor een groot deel van kracht. Alleen in het gebied zonder overlap met Biddinghuizen II en III geldt geen vervoersverbod meer.

Alle landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden