Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ministerie heeft laatste vervoersverbod na vogelgriep Biddinghuizen ingetrokken

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het ministerie van Economische Zaken heeft het derde en laatste vervoersverbod na de uitbraken van vogelgriep in Biddinghuizen ingetrokken. Wel overlapt het gebied rondom Biddinghuizen voor een deel het gebied in Kamperveen, waar nadien vogelgriep is uitgebroken.

Persbericht ministerie van Economische Zaken:

,,Vanwege een uitbraak van vogelgriep op een derde bedrijf in Biddinghuizen (Biddinghuizen III) waren vanaf 1 december 2016 in een gebied van ruim 10 kilometer rond het derde bedrijf maatregelen ingesteld, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken. Dit gebeurt met ingang van zaterdag 31 december 2016 om 00.00 uur.

Echter, doordat een deel van het vervoersverbod overlapt met het gebied rondom een uitbraak in Kamperveen blijft een vervoersverbod voor een deel van kracht. Alleen in het gebied zonder overlap geldt geen vervoersverbod meer.

Alle landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden